torsdag 19 juli 2012

Spelpass 1.


Sällskapet skulle under kvällen samlas på The Joyful Brethren för att därifrån ta sig till amatörteatern The Scala där de skulle titta på pjäsen Carcosa, eller The Queen and the Stranger där Dr Dunskys flickvän Jean spelar en av rollerna.

Jimmy och Samuel tog sig i snön från London University och träffade Jimmys flickvän Susanne och hennes vän, för att gemensamt äta middag. Samuel ombads spela en monolog men den föll inte väl ut. Därefter sökte de sig till klubben. Susanne bad Jimmy komma till henne efter pjäsen, eftersom hon sa sig vara beredd att ta deras förhållande ett steg längre. Hon berättade att hon fått brev från Jimmys fader, där han mycket tydligt uttryckt sina önskemål för sonen.

Tim befann sig med Dr Dunsky i det hem som doktorn ordnat åt Tim. Det visade sig snart att paret Marley, Sarah och Ronald upplevde obehag av att ha den förre mental-patienten boende hos sig. De menade att Tim hade ett dåligt inflytande på äldsta sonen Mark. Efter viss diplomati lyckades doktorn och Tim ta sig därifrån. Utanför huset såg Tim en människa som han som han till det ögonblicket glömt bort existerade, nämligen Löjtnant Briggs, som tjänstgjorde tillsammans med Tim under slaget vid Ypres då nä de såg det där fruktansvärda, som Tim inte riktigt kan tänka på.

Keith och Rover var först på Joyful Brethren och de märkte att stämningen var mycket tryckt. Butlern Norton förklarade att någon vandaliserat biljardbordet där skyhöga summor spelas bort sena nätter. Det visade sig att ord var inristade i det gröna tyget: The Star shall eat us Whole. Ägaren till The Joyful Brethren, Paxton var mycket irriterad och säker på att förövaren var Jack, en skum figur. Paxton fick Keith att gå dit och försöka få Jack att tänka om. Keith pratade med Jack, och tappade till slut tålamodet på ynglingen och läxade upp honom som en menig, med en rejäl lavett.

Då sällskapet samlats åkte man i droska genom snön till Londons mer skumma kvarter där en väldig kö väntade inför premiären av Carcosa, eller The Queen and The Stranger på The Scala theater, där Samuel faktiskt försökt medverka men tvingats hoppa av.

En reporter tog deras bilder och sällskapet slog sig ner för att se föreställningen som visade sig vara mycket udda. Skådespelarna talade med märkliga röster och scenerna flöt in i varandra. Olika personer hade olika bilder av vad som skedde. Tydligt var att händelserna rörde sig runt staden Ythill och dess Drottning Cassilda som får besök av Främlingen. Främlingen talar om att Konungen i gult är på väg. I pausen mellan akt ett och två var publiken mycket upprörd, vissa var arga och katatona. I slutet av akt 1. visade Främlingen ett tecken som måste vara Det Gula tecknet, även om det absolut ej var gult.

Keith upptäckte till sin fasa att en "vän" från Irland satt i publiken och fnissade högljutt under föreställning, nämligen Shawn Brennon, en irlänsk motståndsman som var del av den enhet Keith infiltrerade under den tid då han också träffade Mary. Shawn var en rätt okej snubbe, för att vara irländare, till Keith i nödvärn sköt Shawns bror. Efter det har Shawn varit en mordisk galning som också lovat att döda Keith. I pausen försökte Keith hitta Shawn men då var han försvunnen.

Akt två var minst lika underlig, men det stod klart att konungen anlände och Ythill förvandlades till Carcosa. En maskeradbal äger rum, röster och mörker och plötsligt är pjäsen slut och flera människor far upp från sina platser och kastar sig sig över varandra i vilt raseri. Tim slänger sig över Dr Dunsky skrikandes galna ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar