söndag 2 september 2012

Spelpass 4.


Sällskapet färdades tillsammans med Dr Highsmith till ST:Agnes med tåg. Strax innan avfärd dök dock Jimmys trolovade Susanne Weldsnare upp och försökte få Jimmy att förstå att dessa vänner inte är sanna vänner och att han bör ta avstånd från dem.

Färden gick väl. Samuel träffade en gammal kollega, Dick, som visade sig vara lika otrevlig som före Samuels minnesförlust, som på ett märkligt sätt förstörde hans konstnärliga förmåga.

Väl framme vid ST:Agnes tog sällskapet in på en The Red Lion i Weobley. Sent på natten gick Tim och Keith en promenad och såg märkliga vargspår i snön.

Nästa dag besökte sällskapet ST:Agnes. Alexander Roby visade sig vara en mycket vacker ung man som var näst intill okontaktbar. Dock lyckades de få honom att tala, även om han tycktes prata med någon som ej var närvarande i rummet. I hans rum fanns också diktböcker med märkliga fraser inskrivna. Sekreteraren Mr Reeves skrev ner det hela, samtidigt som skötaren Price övervakade samtalet.

I cellen bredvid fanns en viss Lucius Harriwell, en fet galen man som viskade obehagliga ord. Det visade sig senare att Lucius varit vittne till ett brutalt mord som skett på ST:Agnes, och som alla tycks tala tyst om. Skötaren Cuthbert Yates mördades brutalt utanför Lucius cell 27 november 1927. Tydligen täcktes hela korridoren, och även Lucius av blod från mer än en person. Två blodiga knivar hittades i köket, och i tvätten fanns en sönderstrimlad skötar-klädsel.

Sällskapet pratade på kvällen med traktens poliskonstapel som berättade om mordet, Konstapel James. Dr Dunsky ringde till konstapel John Stephens i London, som var den som undersökte mordet på Herbert och Georgina Roby. Stephens berättade att mordet var mycket brutalt. Herberts kropp var genomborrat av ett långt föremål som ett spjut eller en järnstav, kroppen tömd på blod. Georgina hade två mycket kraftiga hugg av yxa, från väldigt starka män, en vänster- och en högerhänt. Morden skedde i familjens salong, och glasdörren in dit var sönderslagen, dock olåst. Även glasdörrarna på Alexanders balkong var sönderslitna. Inga mordvapen hittades. Dock hördes en skarp vissling några minuter innan morden.

Under natten drabbades Dr Dunsky av en mycket obehaglig dröm där han stod i en ring av monoliter och mötte Något fruktansvärt. Han vaknade omgiven av frän sur stank av rutten frukt och spydde över hela sängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar